Banana Cheesecake med passionsfrukt på Oreo-botten

Cheesecake är något utav det bästa som Karro vet och Jocke är inte heller sen på att ta en bit eller två. Denna gången provade vi äntligen att stoppa ner bananer i kakan och det blev ap-gott, minst sagt!

Botten

  • 150 g smält smör
  • 300 g Oreo/Ballerinakladdkaka-kakor

 

Fyllning

  • 600 g Philadelphiaost
  • 1 dl strösocker
  • 2 st bananer
  • 4 st ägg
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 st citroner

 

Topping

  • 1 dl koncentrerad tropisk juice
  • 2 dl vatten
  • 4 st gelatinblad
  • 3 st passionsfrukter

 

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Smält smöret.
  3. Skrapa av fyllningen från kakorna. Fyllningen kan man sedan spara och använda som dubbelfyllning (lyxigt!) om man köper ett extra paket kakor i affären.
  4. Mixa kakorna i en matberedare rör ner kaksmulorna i smöret.
  5. Tryck ut massan i en pajform (ca 22 cm i diameter) med löstagbar botten.
  6. Mixa philadelphiaosten, sockret, bananerna, äggen, vaniljsockret och citronsaften i en matberedare.
  7. Häll fyllningen över kakbottnen och grädda pajen i ca 45 min. Låt den sedan svalna.
  8. Lägg gelatinbladen i lite kallt vatten i en skål.
  9. Värm juice och vatten.
  10. Krama ur gelatinbladen och blanda ner, ett i taget, i den varma vätskan.
  11. Gröp ur passionsfrukterna och blanda ner i juiceblandningen.
  12. Låt juicen svalna lite tills den börjar stelna och fördela toppingen över kakan.
  13. Ställ kakan i kylskåpet och låt den stelna.
  14. Servera kakan med en liten klick grädde och skivade bananer.