Bönbiffar med krämig risoni

Smaskiga biffar för både så väl stora som små, vegetarianer som karnivorer. Till biffarna serveras det krämig risoni som man faktiskt kan blanda i vilken grönsak man vill – småtomater, vårlök eller varför inte svamp?

Bönbiffar (för 4 personer)

  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlök
  • 1 burk borlottibönor
  • Salt
  • 1 st chili
  • 1 kruka koriander
  • ½ dl parmesan
  • 1-2 tsk dijonsenap
  • ¾ dl havregryn
  • 1 st burk svarta bönor
  • 1 st morot
  • 2 st ägg
  • 1 st citron
  1. Finhacka gul lök och vitlök och lägg i en bunke tillsammans med avrunna (ej sköljda) borlottibönor.
  2. Krydda med salt, chili och koriander.
  3. Riv ned parmesanen, klicka i senapen och lägg i havregrynen.
  4. Mixa med stavmixer till ganska slät konsistens.
  5. Blanda i avrunna (ej sköljda) svarta bönor, en liten riven morot, zesten från citronen och äggen.
  6. Låt svälla i ca 10 minuter.
  7. Forma små biffar. Ett tips är att använda ett halvdecilitermått, det blev ganska lagom.
  8. Stek i rapsolja på medelvärme.

Krämig risoni (för 4 personer)

  • 400 g risoni
  • 200 g smaksatt färskost
  • 1 st paprika

 

  1. Koka risonin enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Tärna paprikan.
  3. Häll av vattnet från risonin och blanda sedan med färskosten och paprikan. Risonin har en tendens att svälla så man kan behöva späda den med lite vatten.

Servera bönbiffarna med den krämiga risonin och gärna med lättkokt sparris till.

4 kommentarer Lägg till

  1. Helen skriver:

    De här ser jag fram emot att prova! Hojta när receptet ligger uppe! Du måste prova dessa (eller en variant), de är som små presenter http://www.helalf.se/2011/11/24/magiska-mandelfrikadeller-och-super-mario/

    1. matkoma skriver:

      Nu är det uppdaterat med receptet. Tack för tipset om mandelfrikadellerna, ser verkligen goda ut, ska testa att laga dom i veckan, tror att Klara & Sixten kan vara spekulanter på ett par också.

Kommentera