Vegetarisk lasagne med spenat och squash

Igår kom Karro’s kusin och hennes man förbi med egenodlad spenat från Öland, stora fina blad som vi passade på att göra vegetarisk lasagne av.

Vegetarisk lasagne med spenat och squash (för 4-6 personer)

  • 2 st Morötter
  • 2 st Zucchini
  • 2 st Gula lökar
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 0,5 Chili
  • 1 msk Olja
  • 1 brk Krossade tomater
  • 2 dl Creme fraiche ( använder yoplaits 8 % )
  • 2 tsk Salt
  • 0,5 tsk Socker
  • nymalen svartpeppar
  • blad från en kruka basilika
  • 250 g Bladspenat
  • 200 g Fetaost
  • 10 st Lasagneplattor
  • 100 g Riven ost, smakrik!
  1. Skala och skär morötterna och zucchinin i halvmånar eller kvartar beroende på storleken, hacka löken, vitlöken och chilin.
  2. Fräs löksorterna i oljan tillsammans med morötterna, tillsätt zucchinin, tomaterna, créme fraiche och alla kryddorna utom basilikan.
  3. Låt puttra i 10 minuter, tillsätt basilikan. Smaka av och justera framför allt chilimängden.
  4. Krama ur spenaten, smula fetaosten och börja lägga samman lasagnen. först lite sås, lasagneplattor, sås, hälften av spenaten och fetaosten, lasagneplattor, sås, resten av spenaten och fetaosten, lasagneplattor, sås och så den rivna osten.
  5. Grädda i 225 grader ca 30 minuter.

Receptet kommer från matbloggen Ett Öppet Fönster.

4 kommentarer Lägg till

  1. julia skriver:

    hur många portioner blir det? (:

    1. Joacim Winqvist skriver:

      Den räcker för 4-6 portioner, lite beroende på hur hungrig man är.

Kommentera