Banana-no-nut-bread

Banankaka är en återkommande favorit som ofta görs när bananerna börja anta leopardmönster. Vanligtvis brukar vi göra Leilas recept på banankaka men denna gången gjorde jag en något nyttigare variant som blir lite mer som mellis. Denna gången hade vi inga nötter hemma men vill man ha det i så är det bara att kasta ner en handfull nötter i smeten!

Banana-no-nut-Bread

  • 1 dl socker
  • 1/2 dl råsocker
  • 100 g smör
  • 2 st ägg
  • 4 st leopardiga bananer
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl rågmjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • Kokos till formen
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smöra en avlång brödform och skaka runt lite kokos.
  3. Blanda smör och socker och rör sedan ner äggen, ett i taget.
  4. Mosa bananerna och blanda ner i smeten.
  5. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör ner.
  6. Grädda i 175 grader i ca en timme.
  7. Låt svalna i formen och vänd sedan formen upp och ner och skär i skivor.
  8. Go bananas!

6 kommentarer Lägg till

  1. Så gott det ser ut! Jag älskae banani bakverk!

  2. Emma skriver:

    Gillar verkligen det här receptet! Har bakat efter det för andra gången nu. Jag lägger dock till lite hackad choklad i smeten. Och sen har jag bara delat bananerna i bitar och kört med elvispen istället för att mosa.

  3. pernillabredolt skriver:

    Låter underbart gott! Måste testlagas!

    1. Joacim Winqvist skriver:

      Ja testa, den är sjukt god!

Kommentera