Blågubbspaj

Oh my.. Blågubbspaj!

Häromdagen svängde vi ihop en blåbärspaj med lite färska jordgubbar i. Bären var så fina så att vi tillät dom att spela huvudrollen i pajen utan att konkurrens av för många andra ingredienser.

Blågubbspaj (för 6 personer)

  • 250 g blåbär
  • 250 g jordgubbar
  • 1 tsk potatismjöl
  • 0,5 dl socker
  • 100 g smör
  • 1 dl havregryn
  • 1, 5 dl kokos
  • 1 nypa salt
  • 0,5 dl råsocker/socker
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Ansa ev färska bär. Skiva jordgubbarna.
  3. Blanda jordgubbarna med potatismjöl och socker.
  4. Smöra en form, klassiskt rund eller fyrkantig.
  5. Häll ner bären i formen.
  6. Nyp ihop smör, havregryn, kokos, salt och socker. Häll det sedan över bären.
  7. Ställ in i ugnen i ca 30 min.
  8. Servera med vaniljsås!

 

Kommentera