Fish Tacos!

I flera år har vi varit riktiga suckers för mexikansk mat men aldrig tidigare har vi smakat fish-tacos. Men häromkvällen blev det äntligen dags och resultatet blev väldigt lyckat!

 Fish Tacos med avokadosalsa (3-4 personer)

  • 0.5 st Gurka
  • 2 st Avokado
  • 2 st Tomater
  • 0,5 st Rödlök
  • 1 st Chili
  • 1 st lime
  • 3 msk Olivolja
  • 1 Kruka färsk koriander
  • 400 g Laxfilé
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 1 tsk Spiskummin
  • 1 tsk Koriander
  • 0,5 tsk Salt
  • 6 st Salladsblad
  • 1 pkt små, mjuka tortillabröd
  1. Hacka gurka, avokado och tomater. Finhacka chilin och rödlöken.
  2. Blanda hälften av chilin med gurkan, avokadon, tomaterna, rödlöken och juicen från ena halvan av limen och 1 matsked av olivoljan.
  3. Hacka den färska koriandern och blanda ner i salsan.
  4. Skär laxen i bitar som blir lätthanterliga i stekpannan.
  5. Finhacka vitlöken.
  6. Krydda laxen med spiskummin, koriander, vitlök, salt och resten av chilin.
  7. Värm en stekpanna med 1 msk olivolja. Stek laxen lätt (ca 2 minuter) på vardera sida.
  8. Skär upp laxen.
  9. Blanda resten av limejuicen med en matsked olivolja och häll över laxen.
  10. Skär upp salladsbladen.
  11. Värm tortillabröden och fyll sedan bröden med laxen, salsan och salladen.  Servera gärna med din favvo-hot-sauce (vår favorit är Sriracha).



Kommentera