Italian roast kaffeglass

Utan kaffe försmäktar jag på denna ö. Glass är också svårt att klara sig utan. Nu har vi lyckats kombinera de två! Vi använde snabbkaffet Starbucks VIA och deras Italian Roast, det godaste snabbkaffet vi testat. Men det funkar säkert lika bra med Nescafé eller liknande!

Kaffeglass lite drygt 0,5 l färdig glass

  • 4 st äggulor
  • 1,25 dl socker
  • 2 msk frystorkat kaffe
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  1. Vispa äggulor och socker väl tills smeten blir ljus och porös.
  2. Blanda ut kaffepulvret och vaniljsockret med grädde och mjölk.
  3. Rör ner i äggsmeten och rör tills allt har blandats.
  4. Starta glassmaskinen och häll i blandningen.
  5. Kör till lagom konsistens. Låt sedan stå i frysen någon timme.

 

Kommentera