Amerikanska äppelpannkakor

Många helgmorgnar gräddas det amerikanska pannkakor hemma hos oss. Denna morgonen fick pannkakorna sällskap av både bagels och nypressad morotsjuice också fick dom smak av äpple och kanel. Och det passar ju extra bra nu när äpplena är som bäst! Om man inte har något äppleträd själv så kanske man kan få av någon god vän, köpa på Ica eller kanske våga sig på att palla några…

Amerikanska äppelpannkakor ca 10 st

  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 1 msk socker
  • 2 ½ dl mjölk
  • 1 st ägg
  • 2 st äpplen
  • kanel
  • smör till stekning
  1. Blanda ihop de torra ingredienserna till smeten.
  2. Vispa sedan i mjölk.
  3. Vispa ner ägget.
  4. Skala och skiva äpplena.
  5. Stek pannkakorna i lite smör i en stekpanna på medelhög värme.
  6. Lägg några äppleskivor och lite kanel på varje pannkaka.
  7. När du ser bubblor på översidan på pannkakan är den dags att vända.
  8. Servera gärna med lönnsirap.

7 kommentarer Lägg till

  1. Åsa skriver:

    Det ser väldigt gott ut. Tack för fin bildinspiration

    1. Joacim Winqvist skriver:

      Tack själv!

  2. Emma skriver:

    Åh, ser väldigt goda ut! Amerikanska pannkakor är en go to-helgfrukost hos oss också, så det är alltid kul att få lite varianter.

    1. Joacim Winqvist skriver:

      Tack! Hade varit spännande att höra hur erat recept skiljer sig?

      1. Emma skriver:

        Ambitionen är att ha färdig pannkaksmix hemma. Egengjord mix, alltså. Då blir det som redan är enkelt att sno ihop ännu lättare 😉 Kan maila receptet! Annars kör vi på Blueberry Buttermilk Pancakes (utan blåbär) från Epicurious.

Kommentera