Grönpepparskav med dillfrites

Vi är nyss hemkomna från en tur till skogen. Jisses Amalia, vad vi hittade svamp! Nu ska den bara rensas… Därför är det skön att vi slapp laga mat ikväll, vi hade nämligen rester kvar från gårdagens middag som var grönpepparskav med dillfrites.

Grönpepparskav med dillfrites 4 portioner

  • 3 st bakpotatisar
  • 1 dl finhackad dill
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 1 st stor gul lök
  • 240 g fryst renskav
  • 1 msk smör
  • 1 tsk grönpeppar i lag
  • 2 1/2 dl mellangrädde/matlagningsgrädde
  • 1 msk viltfond/kantarellfond
  • 2 msk finhackad persilja
  1. Börja med att tillaga dillfrites. Sätt ugnen på 250 grader. 
  2. Skiva potatisen (den behöver inte skalas). Skär skivorna i tunna stickor och skölj av den i ett durkslag. 
  3. Tillsätt olivolja, dill, salt och peppar. Vänd runt. 
  4. Stek potatisen mitt i ugnen i 15-20 min tills den har fått fin färg. 
  5. Tillaga under tiden skaven. Skala och finhacka löken. 
  6. Stek renskaven i smör i en stekpanna tills den har tinat helt. 
  7. Mortla grönpepparn. Tillsätt den och löken och bryn allt på medelstark värme tills det har fått fin färg (ca 2 min). 
  8. Tillsätt grädde och fond och låt koka in lite under omrörning. 
  9. Rör ner persiljan. 
  10. Servera med dillfrites, rårörda lingon, picklad rödlök och svamp så klart!

En kommentar Lägg till

Kommentera