Key lime pie

Jag var tvungen att googla lite innan jag la upp det här för att kolla om man verkligen kan kalla den för just key lime pie även om den inte innehåller riktigt keylime från Florida. Jag hittade att: 1965 introducerade Bernie Papy, Jr., Floridas ombud, en lagstiftning krävande 100 $ böter för alla som annonserar för keylime utan att den innehåller det. Motionen gick dock inte igenom så jag tror vi lugnt kan använda det som namn ändå. 2005 var vi dessutom på Leigh Ann’s Coffee House, på vägen ut till Key West och åt äkta key lime pie och visst var den god men jag kan inte minnas att den smakade så värst annorlunda mot den här vi gör på persisk lime. Originalpajen ska egentligen ha gräddad maräng ovanpå men vi struntade i det också och spritsade på lite grönfärgad grädde i stället.

Key Lime Pie (12 små eller 1 stor)

 • 200 g digestivekex
 • 100 g smör
 • 400 g sötad kondenserad mjölk
 • 4 st äggulor
 • 5 st limefrukter, skal och saft
 1. Sätt ugnen på 175 grader.
 2. Mixa digestivekex i en matberedare, smält smöret och arbeta ihop det till en smulig massa.
 3. Tryck ut i 12 små formar eller en stor och förgrädda skalen ca 10 minuter.
 4. Blanda kondenserad mjölk, äggulor, rivet limeskal och saften.
 5. Låt det stå och dra minst 30 minuter.
 6. Sila smeten för att bli av med skalen.
 7. Fyll pajskalen och grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter (något längre om det är 1 stor paj).

Jag utgick ifrån receptet på Bake my day, som i sin tur lånat det från Leila.

Kommentera