Knaprig müsli

Köpt müsli lovar ofta guld och gröna skogar men brukar mest se ut som havregryn och russin när man väl öppnar den fina förpackningen. Så för att ta det säkra före det osäkra brukar vi försöka göra egen müsli. Det är lätt som en plätt och enkelt att variera! Denna gången gjorde jag med pistagenötter, mandlar, aprikoser och gojibär.

Knaprig müsli

  • 5 dl havregryn
  • 5 dl rågflingor
  • 5 dl nötter (t ex mandlar, hasselnötter, valnötter, pistagenötter)
  • 1 dl hela linfrön
  • 1 msk kanel
  • 4 msk rapsolja
  • 4 msk flytande honung
  • 4 msk vatten
  • 3 dl torkade frukter/bär (t ex aprikoser, katrinplommon, äppleringar, gojibär, torkade blåbär, russin)
  • 2 dl grovhyvlad rostad kokos (finns att köpa i lösvikt i müslihyllan)
  • 2 dl puffad quinoa (finns att köpa i lösvikt i müslihyllan)
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Hacka nötterna i mindre bitar.
  3. Blanda gryn, nötter, frön och kryddor i en långpanna.
  4. Blanda olja, honung, vatten i en skål och häll det över müslin. Blanda ordentligt.
  5. Sätt in formen i ugnen i 20 minuter. Ta ut och blanda om några gånger under tiden.
  6. Låt müslin svalna helt innan du blandar i torkad frukt/bär samt kokos och quinoa.
  7. Ät med fil eller yoghurt och servera gärna med färsk frukt eller bär.

 

3 kommentarer Lägg till

  1. Erik skriver:

    Tack så mycket för ett smaskigt recept som är lätt att variera!

    1. Joacim Winqvist skriver:

      Kul att du gillar den! Ja det här receptet går att variera i all oändlighet.

Kommentera