Rostad paprikapasta

Lyxig, krämig, vegetarisk pasta som får en söt men lite mustig smak av den rostade paprikan. Detta receptet har vi knyckt från fantastiska Anne’s Food.

Rostad paprikapasta 4 port

  • 2 st röda paprikor
  • 1 st lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk olivolja
  • 125 g färskost med vitlök och örter
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl riven parmesan
  • salt & peppar
  • pasta
  1. Börja med att rosta paprikorna. Lägg dem hela i en liten ugnsform, och kör i ugnen på 200°C i ca 20-30 minuter.
  2. Under tiden kan du grovhacka löken och finhacka vitlöken.
  3. Ta ut paprikorna när de är svarta. Flytta dem direkt till en liten skål och täck med plastfolie. Låt paprikorna ligga där och ånga i minst 10 minuter så går skalet lättare att få bort.
  4. Skala paprikorna och skär i mindre bitar.
  5. Fräs lök och vitlök i olivolja på medelvärme tills de mjuknat men inte fått färg.
  6. Klicka i färskost och crème fraîche och smält ihop på låg värme.
  7. Tillsätt paprikan och parmesanen och mixa slätt med en stavmixer.
  8. Servera med nykokt pasta och gärna mer parmesan.

Kommentera