Caesarsallad med kyckling och vitlökskrutonger

Det är lite fix och trix med att göra egen caesarsallad om man gör allt från scratch men det är det värt! Caesarsallad ska traditionellt innehålla sardeller, något som vi inte är superförtjusta i, så vi struntade helt enkelt i det.

Caesarsallad för 4 personer

  • 400 g kycklingfiléer
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk chiliflakes
  • salt och peppar
  • 2 pkt bacon
  • 2 huvuden romansallad
  • 250 g småtomater
  • 1/2 gurka
  • lite riven parmesan

Dressing:

  • 1 äggula
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 25 g parmesanost
  • 1/2 dl olivolja
  • 1/2 dl rapsolja
  • citronsaft efter smak
  • salt & svartpeppar
Krutonger:
  • 5 skivor vitt bröd
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1/2 dl olivolja
  • 1/2 tsk salt
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Dressing: Mixa allt utom oljorna i en mixer. Ha i oljorna i en försiktig stråle till en tjock härlig kräm, smaksätt med citronsaft, salt och svartpeppar.
  3. Krutonger: Skär bort kanterna från brödet och tärna ner brödet i kuber. Blanda de övriga ingredienserna i en skål. Lägg brödet på en plåt med bakplåtspapper och häll över oljan. Rosta i den 225 grader varma ugnen tills krutongerna är gyllene.
  4. Strimla kycklingen. Skiva vitlöken.
  5. Stek kycklingen och vitlöken med kryddorna i olivoljan. Ställ åt sidan.
  6. Lägg baconet på en plåt med aluminiumfolie. Ställ in i mitten av ugnen tills baconet är knaprigt. Låt rinna av på lite hushållspapper och skär sedan i lagom stora bitar.
  7. Skär salladen, tomaterna och gurkan. Lägg i en stor skål eller på ett stort fat.
  8. Tillsätt kyckling och bacon och toppa med ytterligare parmesan samt krutongerna.

En kommentar Lägg till

Kommentera