Kryddig Morotskaka

Alla känner ju till att kaniner gillar morötter. Men våra kaniner gillar faktiskt morotskaka ännu bättre. Och jag är definitivt beredd att hålla med!

Kryddig Morotskaka

Kakan:

  • 4 dl socker
  • 4 ägg
  • 4 dl mjöl
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 1/2 msk kanel
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 tsk mald kardemumma
  • 2 dl rapsolja
  • 6 dl rivna morötter
  • lite smör
  • kokos

Glasyren:

  • 50 g mjukt smör
  • 100 g philadelphiaost
  • 3 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • skal av 1 lime

Dekorering

  • kokos
  • ev hushållsfärg
  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa äggen och sockret pösigt.
  3. Blanda alla de torra ingredienserna till kakan och vänd ner dem i smeten.
  4. Rör ner morötterna och oljan växelvis.
  5. Smörj en form (24 cm i diameter) med löstagbar kant och bröa den med kokosen.
  6. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i drygt 1 timme. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
  7. Låt kakan svalna.
  8. Vispa ihop smör och philadelphiaost så att det blir en jämn smet.
  9. Tillsätt de övriga ingredienserna till glasyren och vispa ihop.
  10. Blanda kokosen med hushållsfärg. Man kan behöver tillsätta lite vatten till färgen innan för att man ska få en jämn färg.
  11. Bred glasyren över kakan och strössla över kokosen.

En kommentar Lägg till

  1. Pingback: Helgens länktips vecka 44 | Kakbloggen - recept på cupcakes kakor fika bullar kladdkaka och semlor

Kommentera