Övrigt

Matkomas favoritgröt

22 oktober, 2012
fardig_grotmix_P1020933

Färdig grötmix, här finns det timmar att spara. Nja, kanske inte timmar men om du som jag äter havregrynsgröt varje morgon så är det ett par värdefulla sparade minuter varje morgon och 2 minuter varje dag blir 12 timmar på ett år! Så här ser min favoritgrötblandning ut för tillfället:

Matkomas favoritgröt

  • 1 dl Gyllenhammar’s klippta fiberhavregryn
  • 1,5 tsk chiafrön
  • 1,5 tsk krossade linfrön
  • 0,5 krm salt
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl vatten

Jag brukar välja mellan att hacka ner ca 5 torkade aprikoser eller 1 halv banan och sen in i micron 2 minuter på full effekt.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply What about energy? 2 – Food | Dos Family 31 oktober, 2012 at 04:39

    […] need to waste energy to make it happen. This has also made me a better cook.Another recipe for oatmeal in Swedish over at the blog Matkoma. Some more from Womens health Mag (in English) – the peanut butter and eggs looks delish!Read […]

  • Kommentera