Nyttigare äppelpaj

Äpplena är så fina just nu! De är så in i norden goda att man inte behöver krångla till det för mycket med en massa ingredienser eller socker. Och då kan man ju dessutom äta äppelpaj vareviga dag med sitt samvete i behåll!

Nyttigare äppelpaj för 6 personer

  • 6 äpplen
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk malen kanel
  • 3 dl havregryn
  • 0,5 dl dinkelmjöl
  • 1 krm salt
  • 1 krm kardemumma
  • 0,5 dl råsocker
  • 100 g smör
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala, kärna ur och skiva äpplena. Lägg äpplena i en smord ugnssäker form.
  3. Ringla över honung och strö över kanel.
  4. Nyp ihop havregryn, dinkelmjöl, salt, kardemumma, råsocker, och smör till en grynig massa.
  5. Fördela smuldegen över äpplena.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 25-30 minuter.
  7. Servera med vaniljsås!

En kommentar Lägg till

Kommentera