Parmesanfrikadeller med tagliatelle

Det här är nog den rätt som vi hade bjudit Tony Soprano om han helt otippat tittat förbi Göteborg nån gång. God och enkel pastarätt som passar fin fint att laga till små eller stora sällskap!

Parmesanfrikadeller med tagliatelle 6 portioner

Frikadeller:

  • 500 g blandfärs
  • 1 ägg
  • 1 dl parmesanost
  • 2 msk ströbröd
  • 1  vitlöksklyfta
  • 1 tsk oregano
  • peppar

Tomatsåsen:

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk oregano
  • 1 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 500 g passerade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk socker
  • salt och peppar
  • 1 dl mjölk
  1. Blanda ihop alla ingredienserna till frikadellerna i en bunke.
  2. Rulla färsen till små bollar och lägg dem på en fuktad skärbräda. Ställ svalt.
  3. Skala och riv lök och vitlök.
  4. Fräs eller snarare smält lök, vitlök och oregano i smör och olivolja på svag värme i en tjockbottnad gryta eller kastrull cirka 5 minuter utan att det tar färg.
  5. Tillsätt tomater, vatten och socker. Salta och peppra.
  6. Låt koka ihop på medelvärme va 10 minuter.
  7. Häll i mjölken och rör om.
  8. Lägg försiktigt i frikadellerna. Skaka grytan lätt (rör inte) och koka på svag värme 10–15 minuter. (Dela en frikadell för att se om de är genomkokta)
  9. Blanda dem med nykokt tagliatelle eller papardelle.

Kommentera