Coconut lemon banana bread

Hittade en länk till det här receptet hos Dos Family. Det här är ytterligare en variant på Banana-no-nut-bread och choklad-banan-kakan, nu med citron och kokos och jag tror att vi har en vinnare!

  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 dl rågsikt
  • 1 tsk salt
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1,5 dl råsocker
  • 3 msk smör, rumstempererade
  • 4 msk raps eller kokosolja, rumstempererade
  • 2 ägg, rumstempererade
  • 3 mogna bananer
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 1 msk citronsaft
  • Skal från 1 citron
  • 2 dl kokos
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smöra en limpform och ställ åt sidan.
  3. Blanda mjöl, salt, bakpulver och socker i en bunke.
  4. I en annan bunke, vispa smör och olja krämigt (ca 2 min). Vispa sedan i ägg, mosade bananer, vaniljsocker, citronsaft, fin-rivet citronskal och kokos.
  5. Töm i den torra blandningen och blanda så lite som möjligt men ändå så att det blandas ordentligt.
  6. Töm upp smeten i den smörade formen och grädda i mitten av ugnen i 45-60 minuter, testa att sticka i kakan med en tandpetare, om inget fastnar är den klar.
  7. Låt vila i 15 minuter innan du tar ut kakan ur formen.

En kommentar Lägg till

  1. Pingback: Questions on Vegan Recipes For Kids Your Questions About Vegan Banana Bread | Questions on Vegan Recipes For Kids

Kommentera