Energybars

Med små barn har vi blivit ganska duktiga på att äta mat på regelbundna tider. Men något som jag har svårt att få till, särskilt på jobbet, är mellanmål och då helst ett ganska nyttigt. Därför blev jag väldigt glad när jag snubblade över det här receptet hos lilla matdériven på energybars!

  • 3 mogna ekologiska bananer
  • 1,25 dl jordnötsmör, osaltat (funkar även med mandel eller cashew)
  • 1,25 dl grovt hackade nötter (mandel, valnötter, pecan, macademia)
  • 0,75 dl blandade frön (solros, sesam, vallmo, chia)
  • 2,5 dl havregryn, fiberberikad eller vanlig
  • 0,5 dl gojibär
  • 0,5 dl torkad frukt (aprikos, tranbär, blåbär, russin, dadlar)
  • 0,75 dl osötade kokosflingor
  • 0,5 tsk kanel
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  1. Sätt ugnen på 175°
  2. Mosa och blanda bananer och jordnötssmör.
  3. Rör ihop resten av ingredienserna och se till att allt blandas.
  4. Platta ut till en jämn kaka på en plåt med bakplåtspapper
  5. Grädda i 20-25 minuter eller tills kanterna är gyllenbruna
  6. Låt svalna och skär sedan upp i lagom bitar.
  7. Vill man lyxa till det doppar man sedan bitarna i vit choklad.

Håller ungefär 1 vecka i kylen men går bra att frysa in också.

Kommentera