Lammfärswrap med fetaost och grillad paprika

Vi, precis som så många andra, har i flera år gått i villfarelsen att lamm smakar kofta. Så är det ju inte alls och det upptäckte vi som tur var för några år sedan. Dom här lammfärsbiffarna blev riktigt smarriga, vi valde att stoppa dom i libabröd med lite grönsaker men de går antagligen att para med vilket annat tillbehör du känner för.

Lammfärswrap med fetaost och grillad paprika 4-6 portioner

  • 3 paprikor
  • 1000 g lammfärs, gärna grovmalen
  • 4-5 msk olivolja
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 citroner
  • 150 g fetaost

Till servering:

  • 4-6 libabröd
  • 1 liten påse babyspenat, cirka 65 g
  • 2 tomater
  • 1 rödlök
  • hummus (se nedan)
  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Skölj och halvera paprikorna och lägg på en plåt med utsidan uppåt. Skjutsa in dom i ugnen och låt dom vara där tills dom börjar bli svarta. Lägg de rostade paprikorna i en skål och täck med plastfolie och låt vila minst 10 minuter. Skala sedan bort det svarta och tärna paprikan fint.
  3. Blanda färs, salt, peppar, vitlök och finrivet citronskal i en bunke. Blanda i paprikan. Smula ner fetaost.
  4. Forma färsen till bollar. Stek ­bollarna i resten av oljan cirka 4-8 ­minuter. Efterstek 3-5 minuter eller tills ­bullarna är färdiga.
  5. Servera i libabröd tillsammans med babyspenat, tomater, strimlad lök och hummus.

Hummus

  • 1 burk kikärter, 400 g, sköljda och avrunna
  • 3 msk olivolja
  • 1 skalad vitlöksklyfta
  • 1 msk tahini
  • 1 tsk spiskummin, malen
  • 1 tsk koriander, malen
  • salt, peppar
  1. Häll av, skölj och mixa sedan kikärtorna grovt och lägg i en skål.
  2. Blanda kikärterna med oljan.
  3. Smaka av med vitlök, tahini, spiskummin, koriander, salt och ­peppar.

En kommentar Lägg till

  1. Åh, så gott! Hummus i kombination med lammfärs och fetaost kan inte gå fel. Tack för tipset! 🙂

Kommentera