Enkel fillimpa med lingon

fillimpa_med_lingon_P1030619

Jag älskar att baka surdegsbröd men ibland är det skönt med något som går snabbt också, och det här brödet är klart på under en timme från början till slut. Väldigt saftigt tack vare filmjölken och väldigt god smak av lingon!

Enkel fillimpa med lingon (2 limpor)

  • 4,5 dl vetemjöl
  • 3,5 dl rågsikt
  • 3,5 dl rågmjöl
  • 2,5 dl havregryn
  • 1 msk salt
  • 1 msk bakpulver
  • 1 msk bikarbonat
  • 3,5 dl mjölk
  • 3,5 dl filmjölk
  • 3 dl lingonsylt
  1. Sätt ugnen på 175°C
  2. Smörj två brödformar.
  3. Blanda alla torra ingredienser i en rymlig bunke och tillsätt sedan resten.
  4. Fördela den lösa smeten i två brödformar.
  5. Grädda i mitten av ugnen 30–40 minuter.

2 kommentarer Lägg till

  1. Den här påminner om en limpa som vi gör ofta hemma hos oss. En favorit! Förresten, ni har fått en ”award” av mig. Ni får göra vad ni vill med den, men tanken är att ni ska svara på samma frågor som jag gjorde och skicka vidare awards till andra som har färre än 200 följare (om det är Bloglovin’ eller annat framgår inte…). Hursomhelst så är ni väl värda den med er eminenta blogg!
    http://www.recepten.nu/far-man-utnamna-sig-sjalv-till-manadens-matblogg

    1. Tack så hemskt mycket Håkan! Ska försöka knåpa ihop några svar och skicka vidare några awards!

Kommentera