Sjukt god Chicken Curry

chickencurry_P1040101

Curry är sjukt gott! Så denna kycklinggrytan, som dessutom innehåller kanel och citron, är verkligen en favorit som kommer lagas år ut och år in i Matkomas kök. Ofta blir det ganska mycket smaskig sås över och den brukar vi frysa in i kuber och ha till småttingarna.

Chicken Curry för 6 personer

  • ca 1,5 dl mjöl
  • salt och peppar
  • 1000 g kycklinglårfiléer
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk curry
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 kanelstänger
  • 5-10 dl kycklingbuljong (dvs vatten + 1-2 kuber fond)
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 citron
  1. Blanda mjöl med salt och peppar i en tallrik.
  2. Vänd kycklingbitarna i mjölet.
  3. Fräs hackad lök och krossad vitlök i smör och olivolja i en stor gryta.
  4. Tillsätt curry, cayennepeppar och kanelstänger.
  5. Lägg ner kycklingen i grytan och slå över buljong så att kycklingen täcks, men inte mer.
  6. Låt puttra i 30-40 min.
  7. Tillsätt kokosmjölk. Nu får inte grytan koka, då skär sig såsen.
  8. Pressa över citronen och smaka av med salt, peppar och curry eller cayennepeppar.
  9. Servera med jasminris och gärna med ångkokt broccoli.

5 kommentarer Lägg till

  1. milla skriver:

    Jisses vad gott älskar curry:)

  2. David N skriver:

    Låter gott! Ska prova att laga den här. Mjölar ni sojastrippsen också? Eller använder ni dem direkt?

    1. karrowinqvist skriver:

      Detta är en av våra favoriter som vi kommer att laga många år fram över!

      Ja, vi mjölar stripsen med!

      Förlåt om svar dröjde…

Kommentera