Hallonmarmelad med mörk choklad

hallonchoklad_marmelad_P1040149

Hallon + choklad = sant. Nu får man även en ursäkt till att ha typ godis på mackan.

Hallonmarmelad med choklad

  • 1 liter frysta hallon
  • 2-3 msk vatten
  • 0,5 kg syltsocker
  • 100 g mörk choklad (typ 70%)
  1. Sätt ugnen på 120 grader.
  2. Lägg hallonen i en gryta tillsammans med vattnet. Låt hallonen tina på relativt låg temperatur.
  3. Ställ nydiskade glasburkar i ugnen i minst 10 minuter. Koka locken i några minuter.
  4. Tillsätt sockret. Koka på låg värme i ca 10 minuter. Skumma av.
  5. Tillsätt den mörka chokladen och rör tills chokladen har smält helt.
  6. Häll marmeladen i burkarna och sätt på locken direkt.
  7. Oöppnad burk kan du förvara i skafferi/köksskåp. Öppnad burk förvaras i kylen.

3 kommentarer Lägg till

  1. Oj vad gott det lät. Skall testas.

  2. Anna skriver:

    Det lät verkligen jättegott! En liten fråga, hur länge klarar den sig i sina burkar?

    1. Sylt och marmelad tillagad på syltsocker kan vara hållbar i ett år i rumstemperatur. Med det beror lite på…

      Hygienen är viktig för hållbarheten. Både burkar och lock ska vara noggrant rengjorda. Fyll på burkarna ända upp till kanten och sätt sedan snabbt på locken. Var också noga med att skumma av innan den fylls på i burkarna. Försök också att hitta bär och frukt av jämn och hög kvalitet. Ett enda dåligt bär kan försämra hållbarheten på hela ditt satsen.

      Färg och smak på marmeladen blir allra bäst om du förvarar den mörkt och svalt.

      Lycka till!

Kommentera