Köttbullar med krämig risoni

kramig_risoni_P1030747

Idag tog vi en promenad i fina Änggårdsbergen. Vi åt mellis, samlade pinnar och frös om fingrarna. Hungriga återvände vi hem och åt denna kreation!

Köttbullar med krämig risoni (för 4 personer)

Köttbullar:

  • 500g nötfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm sriracha/sambal olek
  • 1 dl mjölk
  • 1-2 msk smör

Risoni:

  • 2 grönsaksfondskuber
  • 250 g risoni
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 rödlök
  • 1/2 squash
  • 1/2 citron
  • 100 g philadelphiaost (15%)
  • 1/2 kruka basilika
  1. Blanda färsen med salt, svartpeppar, sriracha/sambal och mjölk.
  2. Rulla till lagom stora köttbullar (20-25 st).
  3. Koka upp en stor kastrull med 2 liter vatten och tillsätt fonden.
  4. Koka risonin i ca 11 minuter. Tänk på att du ska spara 1 dl av buljongen från risonikoket.
  5. Tärna paprikor, squash och rödlök. Stek och lägg på ett fat.
  6. Stek köttbullarna i smöret.
  7. Blanda grönsakerna och risonin med den sparade buljongen, skalet från citronen samt phillyosten. Smaka av med salt och peppar.
  8. Strimla basilikan och strö över risoniotton som garnering. Servera till köttbullarna.

Kommentera