Sparrisfrittata

sparrisfrittata_P1040223

Låt oss presentera Frittata aka tortilla aka bondomelett. Frittatan är god som den är med bara en enkel grönsallad men för den som är hungrig kan man förslagsvis servera den med lite rökt lax eller tzayspett.

Sparrisfrittata (4 port)

  • 2 knippen grön sparris (500 g)
  • smör
  • 100 g frysta ärter
  • 100 g  riven västerbottensost
  • 1 msk dijonsenap
  • 8 ägg
  • 2/3 tsk salt
  • 1 krm peppar
  1. Sätt ugnen på 175ºC.
  2. Lägg sparrisen i kallt vatten i vasken. Böj sedan sparrisen tills den nedre träiga delen lossnar. Förstår du inte vad jag menar så kan du låta Jamie Olivers polare förklara! Skär resten i bitar. Lägg knopparna åt sidan.
  3. Smörj en ugnssäker form. Jag tog en springform.
  4. Fördela sparris, ärter och ost i formen.
  5. Vispa ihop senap, ägg, salt och peppar. Häll i formen.
  6.  Koka sparrisknopparna i lättsaltat vatten i 3 minuter. Häll av och låt rinna av. Slunga lite lätt i smör.
  7. Ställ i mitten av ugnen i ca 30 minuter tills äggstanningen stelnat. Låt svalna och strö över sparrisknopparna.

3 kommentarer Lägg till

  1. milla skriver:

    Åh sparris nu känns det verkligen vår 🙂

    1. Yes siree bob! Nu är våren här!

Kommentera