Rabarberkaka

mjuk_rabarberkaka_P1040309_FB

När jag var liten bakade mina föräldrar ofta mjuka kakor på semestern så det är något jag förknippar med ledighet. Så i torsdags när det var ledighet på kristi himmelfärdsdag bakade vi en mjuk rabarberkaka med kokos. Vi gjorde vaniljglass och serverade till men den är väldigt god som den är också!

Mjuk rabarberkaka

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl grädde
  • 100g smör,  smält
  • 500 g rabarber
  • 1 dl kokosflingor
  • Florsocker
  1. Sätt ugnen på 175°C
  2. Vispa ägg och socker fluffigt
  3. Blanda vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl i en skål och vänd försiktigt ner det i smeten.
  4. Rör om lätt till en jämn smet
  5. Blanda i mjölken och det smälta smöret.
  6. Häll smeten i en smörad och bröad form
  7. Skiva rabarbern och sprid ut den i formen, tryck ner lite.
  8. Strö på kokosflingor och skjutsa in den i ugnen ca 35 minuter.
  9. Pudra lätt med florsocker

3 kommentarer Lägg till

  1. Ser gott ut! Dock är mina rabarber fortfarande någon vecka bort …

    1. Joacim Winqvist skriver:

      UllanBullan: Vi planterade rabarber för några veckor sedan men det är ju först år 3 som man får plocka någon riktigt skörd där så vi får fortsätta köpa våra rabarber ett tag till.

Kommentera