Fiskfrikadeller med dillcrème

fiskfrikadeller2_P1040365-3

Vissa rätter känner man redan från första tugga att man med all säkerhet kommer att stå och laga när man har barnbarn, löständer och gråa hår. En riktig klassiker med andra ord.

Fiskfrikadeller (4 port)

  • 300 g laxfilé
  • 500 g torsk/kolja/sej
  • 1 äggula
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk rapsolja

Dillcrème

  • 2 dl crème fraîche
  • 2 msk majonäs
  • 1/2 dl finhackad dill
  • salt och peppar
  1. Dela fisken i mindre bitar och lägg dem sedan i en matberedare. Kör till en jämn färs.
  2. Lägg färsen i en bunke och blanda ner äggula, salt och peppar.
  3. Forma till bollar.
  4. Stek i oljan tills frikadellerna är gyllene, ca 5 min.
  5. Blanda alla ingredienser till dillcrèmen.
  6. Servera fiskfrikadellerna och dillcrèmen med ett gott mos och gröna ärtor.

 

2 kommentarer Lägg till

  1. Hm, klart mycket mer inbjudande än fiskbullar. Låter gott!

Kommentera