Jordgubbscheesecake

jordgubbscheesecake

Jordgubbar – good! Cheescake – good! Jordgubbscheesecake – goooooood!

Jordgubbscheesecake

  • 250 g digestivekex
  • 100 g smör
  • 450 gram philadelfiaost
  • 200 gram jordgubbar
  • 3 st ägg
  • 1 1/4 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  1. Sätt ugnen på 180 °C.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Kör kexen i en matberedare och rör sedan ner kaksmulorna i kastrullen.
  4. Tryck ut kaksmulet i en form med löstagbara kanter (24 cm i diameter). Grädda i 5-10 minuter.
  5. Kör resterande ingredienser i matberedaren. Häll i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter.
  6. Låt svalna och ställ sedan i kylen i minst några timmar.
  7. Dekorera gärna med färska jordgubbar.

Kommentera