Spicy Quorn och kryddig majssallad

spicy_quorn_P1040460

Varje dag på sommaren som man avstår grillning ångrar man sig alltid i efterhand. När grannens grillångor når ens middagsbord blir man så sugen attt man är beredd att slänga sin köttfärssås med spaghetti på grillgallret. Här kommer ett recept som passar bättre på grillen och som dessutom är vegetariskt!

  • 300 g quornfiléer
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk sambal oelek
  • 1/2 tsk salt
  • 2-3 majskolvar
  • 1 burk svarta bönor
  • 3 salladslökar
  • 2 avokado
  • 1 lime
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 1 kruka koriander
  • ev lime och yoghurt
  1. Blanda rapsolja, sambal och salt. Pensla quornfiléerna med marinaden och låt stå i rumstemperatur. 
  2. Lägg majsen med blasten på i kallt vatten.
  3. Skölj av bönorna i kallt vatten och strimla salladslöken. Skär avokadon. Lägg på ett stort fat.
  4. Häll över saften från limen, olivolja, salt och bladen från koriandern.
  5. Grilla majs och quorn. Ta inte av blasten av majsen när du grillar. Då blir majsen inte bränd och tråkig.
  6. Skär majsen i ca 1 cm tjocka skivor. Skiva upp quornfiléerna på sniskan. Lägg alltsammans på fatet och blanda runt.
  7. Servera med limeskivor och ev en klick yoghurt

3 kommentarer Lägg till

  1. Att grilla majs med foderbladen kvar tycker jag ger en extra god, lite smörig smak. Godast på grillen är det i alla fall! 🙂

  2. Grilla majs is the shit. Älskar det, men hatar burkmajs… Underligt 🙂

    1. Joacim Winqvist skriver:

      Inte alls underligt tycker jag, vi grillade burkmajskolvar idag för det fanns inga färska och fy.. inte alls samma lika.

Kommentera