Veckans Matkoma Vecka 35

P1040624

Nu är vi varken vegetarianer eller veganer men försöker så ofta som det bara går att låta annat än just köttet få huvudrollen i matlagningen. Att vara vardagsvegetarian, äta varannan vegetariskt eller i alla fall ha en köttfri måndag känns ju inte som så stor uppoffring. På köpet kanske man till och med mår lite bättre och sparar in en slant som man sen kan lägga på snällare gårdskött eller svenskt naturbeteskött när man väl ska äta kött.

  • Pumpasoppa Veg!
    (Recept här från Matkoma)
  • Wok med koriander och cashewnötter Veg!
    (Recept från Ica Kuriren)
  • Falafel i ugnen med citronsås Veg!
    (Recept från SRP1 Meny)
  • Vegan Corndog med majskolvar Veg!
    (Recept från Hell Yeah It’s Vegan!)
  • Parmesangratinerad torsk med grönt mos
    (Recept från Tasteline och i potatismoset blandar vi i broccoli)

Övrigt som vi också tänkte göra: Väldigt grön juice, zucchinicupcakes.

 

Kommentera