Hemgjord Risifrutti

RisifruttiSom nybliven 30-åring och onekligen vuxen hör man sig själv säga saker som ”inte hoppa i sängen”, ”var är min bettskena?” och ”inte innan maten”. Men än är jag inte för gammal för risifrutti. Även om jag tycker att den köpta är ”lite för söt”. Men här är ett recept som passar för både 2-åringar och 30-åringar! Och för alla andra med för den delen!

Hemgjord risifrutti (4-6 port)

  • 1 1/2 dl grötris
  • 3 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk smör
  • 7-8 dl mjölk
  • 1 bit hel kanel
  • 1 msk socker/råsocker
  • 3 dl turkyoghurt
  • 2-3 msk honung
  • 1-2 tsk vaniljsocker
  • bär
  • ev sylt
  1. Koka upp ris, vatten, salt och smör i en rymlig gryta. Låt koka under lock på svag värme i 10 min.
  2. Under tiden värmer du mjölken i micron.
  3. Tillsätt mjölken och kanelen. Rör om och låt sedan småkoka på extremt svag värme i ca 40 min utan omrörning.
  4. Om gröten känns tunn mot slutet så kan du ta bort locket. Känns den tjock kan du späda med ytterligare mjölk.
  5. Låt svalna helt.
  6. Blanda sedan gröten med turkyoghurt, honung och vaniljsocker.
  7. Servera med bär och ev sylt.

5 kommentarer Lägg till

  1. Haha! Var är min bettskena? Så jäkla bra. 😀 Detta recept måste testas å det snaraste.
    Kram Ulrica

Kommentera