Crunchy Honey Granola

granola2

Granola är inte bara namnet på en av Köpenhamns bästa frukostställen det är även samlingsnamnet på müsli bakad i ugn. Det här är våran variant; enkel, lyxig och knaprig granola med tranbär och honung!

Crunchy Honey Granola

  • 7 dl cornflakes/branflakes
  • 4 dl havregryn
  • 1 1/2 dl havrekli
  • 2 dl solrosfrön
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl grovhackade mandlar
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 dl flytande honung
  • 300 g torkade tranbär/aprikoser/russin
  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda alla torra ingredienser (inte frukten och bären) i en stor skål. Tillsätt honung i en tunn strål medan du rör ordentligt.
  3. Fördela hälften i en långpanna och rosta i mitten av ugnen i 12-15 min. Rör om då och då.
  4. Rosta andra hälften och låt svalna.
  5. Blanda i frukten och bären. Förvara i en burk med tätslutande lock.

En kommentar Lägg till

Kommentera