Veckans Matkoma Vecka 24

Matkoma_v_24

Vi firade nationaldagen genom att göra fläderblomssaft för första gången. Så himla gott så att man vill dricka saft till alla måltider. Men det går då rakt inte ann så vad kan man annars hitta på med all saft? Har ni några bra tips?

Här kommer veckans meny:

  • Vegetarisk Pad Thai + broccoli
    (Recept från Jävligt Gott)
  • Italian-style grillad majs + korv/sojakorv och hembakt korvbröd
    (Recept från Serious Eats, brödrecept från Icakuriren)
  • Bakad potatis med skagenröra
    (Recept från Ica)
  • Grilloumi med honung och lime, serveras med blomkåls-couscous
    (Recepttips från en kompis, ni hittar det hos Ica samt från Green Kitchen Stories)
  • Grillad laxburgare het mangosalsa
    (recept från boken Junk Food på Riktigt)

Övrigt som vi också tänkte göra: Chokladrödbetskaka, Randig rabarberkaka, S’mores, Hemkokt jordgubbssylt, fläderblomssaft, Riddar Sour Sthlm.

Kommentera