Cannelloni med kantareller och västerbottenost

Cannelloni med kantareller

Ni vet när man hittar sådär mycket kantareller att man knappt vet vart man ska göra av dom… nä inte vi heller. Däremot gillar vi att laga mycket mat med svamp i, särskilt såhär på hösten och den här cannellonin är ett utmärkt recept för en höstig middag oavsett om du plockat kantarellerna själv eller har köpt dom på ICA.

Cannelloni med kantareller, ricotta och sojafärs (4-6 portioner)

2 st Schalottenlök
2 st vitlöksklyftor
1 dl + 8 dl mellanmjölk
1 pkt färska lasagneplattor (250 g)
1 msk timjan
4 msk maizena redning
1 burk ricotta, (250 g)
2 dl riven västerbottenost
salt + nymald svartpeppar
250 g kantareller
1 påse fryst sojafärs, tinad, (300 g)

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Finhacka löken och dela kantarellerna i lagom bitar.
3. Stek svampen i en klick smör ca 4 min. Tillsätt löken och 1 pressad vitlöksklyfta. Fräs 1 minut. Tillsätt färsen och stek ca 2 min. Stäng av plattan.
4. Blanda ner ricotta, 1 dl mjölk, 1 msk timjan, 1 tsk salt och 2 krm peppar i stekpannan och blanda.
5. Fördela färsen jämnt i nedre kanten på lasagneplattorna. Rulla ihop och lägg dem i en lätt oljad form.
6. Koka upp 8 dl mjölk i en kastrull under omrörning. Blanda ut 4 msk Maizena med 4 msk vatten. Vispa ner redningen i mjölken och låt det koka upp igen.
7. Rör ner 1,5 dl ost, 2 pressade vitlöksklyftor och 1 tsk salt.
8. Fördela såsen jämnt över pasta­rullarna. Strö över 1/2 dl ost.
9. Sätt in och låt stå mitt i ugnen ca 30 min.
10. Servera med rucola, spenat eller andra gröna blad.

Cannelloni Cannelloni

 

Kommentera