Nicecream

nicecream

Den här läskande glassvarianten som kallas Nicecream eller Nana Ice Cream är baserad på frusen banan och de bär eller smaker man väljer att mixa i så det går knappt att kalla det här ett recept utan mer ett förslag på smakkombinationer. Bananerna ska helst vara riktigt leopardfläckiga och behöver även frysas i alla fall 4-5 timmar i frysen.

Nicecream / Nana Icream / Bananglass (2 portioner)

  • 2 st bananer (skivade och frusna)
  • 2 dl frusna bär (typ hallon, mango, jordgubb, blåbär, kiwi, melon, ananas eller körsbär)
  • 1 dl valfri mjölkdryck

Mjölken är egentligen bara till för att lättare kunna mixa den frusna frukten så har du en stark mixer så kanske du till och med kan skippa den helt. Vi mixar med stavmixer och då behövs lite vätska i alla fall.

Några förslag på andra smaksättningar eller mix-ins är t.ex. ett par matskedar jordnötssmör, kakao, nötter, nutella, chokladnibs, chiafrön, salt.

Kommentera