TESTAT: Oster Versa

DSC_5124

1946 lanserade John Oster sin Osterizer på den amerikanska marknaden, Oster själv var expert på knivblad och han byggde en blender med stark motor som skulle hålla länge och Oster är än idag ett mycket omtyckt varumärke av amerikanska familjer och förknippas med kvalitet, livslängd och högt värde.

Vi har fått prova värstingblendern från Oster, den heter Oster Versa och den har verkligen fått bekänna färg här hemma. Det viktigaste för oss när vi kollar efter en blender är först och främst motorstyrkan, eftersom vi gör mycket smoothies och nicecream på frusen frukt är det viktigt att den klarar av det utan att det börjar lukta bränt. Det näst viktigaste är att den verkligen finfördelar det som mixas, en grön smoothie med bitar av spenat eller havregryn som inte finfördelats är inte kul. Sist men inte minst, rengöringen. Det måste vara enkelt att rengöra blendern, annars vet jag att vi kommer dra oss för att använda den.

DSC_5135

På dessa tre punkter har Oster Versa verkligen levererat! Motorn är ett monster på 1400 W som gör att dom 6 stålknivarna roterar i 400 km/h där inne, mer än nog för att pulvrisera det mesta. Det leder i sin tur till att allt man mixar verkligen blir mixat och i våra gröna smoothies syns inte ett spår av spenat, annat än på färgen då. Rengöringen är även den enkel, fyll helt enkelt upp den smutsiga bringaren med 2/3 varmt vatten och droppa i ett par droppar diskmedel, kör mixern på hög hastighet en stund och skölj sen bara av allt, klart!

DSC_5139

Oster Versa är som sagt värstingmodellen och den är ganska dyr, men när man har provat den och när man känner kvalitén så är jag rätt säker på att vi inte kommer behöva köpa någon ny blender under vår livstid. Tycker man ändå att det är mycket pengar så har Oster några enklare modeller för en mindre peng också.

Den finns att köpa här:
Bagaren & Kocken
KitchenTime.se

Gedigen konstruktion av stål

2 kommentarer Lägg till

  1. Jonas skriver:

    Den ser verkligen stark ut!

    1. karrowinqvist skriver:

      Det är den också! Supergrym!

Kommentera