Rabarberpaj med ingefära

Godaste rabarberpajen

Bränn kokböckerna och be google deleta alla kombos som typ ”rabarberpaj”, ”rabarbersmulpaj” eller ”godaste rabarberpajen”. Det här receptet är det enda rabarberpajs-receptet du behöver.

Rabarberpaj med ingefära (4-6 port)

  • 400 g rabarber
  • 1 bit färsk ingefära (ca 20 g)
  • 1 dl socker
  • 1 tsk potatismjöl

Smuldeg:

  • 150 g smör
  • 1 dl havregryn/hackad mandel/solroskärnor
  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 dl socker
  • 1 tsk nymortlad kardemumma
  • 1 nypa salt

+ vaniljglass

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Hacka rabarbern i ca 1-2 cm stora bitar.
  3. Skala ingefäran (gärna med en vanlig tesked!) och finhacka.
  4. Blanda rabarber, ingefära, socker och potatismjöl i en bunke. Lägg sedan i en smord pajform.
  5. Nyp ihop alla ingredienser till smuldegen. Strö smuldegen över rabarbern.
  6. Grädda mitt i ugnen i ca 25 min.
  7. Låt svalna något. Servera sedan med vaniljglass!

 

Kommentera