Vietnamesisk food truck sandwich

on

vietnamesisk_food_truck_macka

Näst efter tacos och burgare är det nog de Vietnamesiska Bánh mì mackorna som är det populäraste gatukäket. I Göteborg står Bánh Mì Truck på tredje långgatan och i Stockholm har dom Bun Bun Truck … och här i Mölndal har vi Matkoma’s fantastiksa banh mi’s! Vi älskar baguette, vi älskar koriander och vi älskar picklade grönsaker och det är några av huvudrollsinnehavarna i denna underbara skapelse. Å just det, vi gjorde den vegetarisk!

Vietnamesisk food truck sandwich (4 port)

  • 0,5 dl ättika (12%)
  • 1 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 2 morötter
  • 10 cm rättika
  • 2 msk finhackad färsk ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • 5 msk soja
  • 2 msk honung
  • 1 tsk chiliflakes
  • rapsolja
  • 400 g vegetariska strips (vi gillar Fry’s/Astrid och Aporna)
    Är du köttarian kan du givetvis byta till kött, typ karré eller något oxkött
  • 1 kruka färsk koriander
  • 40 g sallad (maché/babyspenat/mangold är gott)
  • 4 små / 2 stora baguetter
  • majonäs
  • sriracha
  1. Blanda ättika, socker och vatten i en kastrull. Värm under omrörning på låg värme tills sockret har löst sig. Låt svalna.
  2. Skala och skär rättika och morot i fina stavar. Lägg ner i lagen. Låt pickla i minst 30 min i kylen.
  3. Finhacka vitlök och ingefära. Blanda med soja, honung och chiliflakes.
  4. Se till att stripsen är tinade. Om du använder Astrid och Apornas strips ska dessa ju förkokas enligt förpackningen.
  5. Hetta upp oljan. Stek stripsen i can 3 min.
  6. Häll på marinaden. Låt steka ytterligare några minuter under något lägre temperatur. Rör då och då.
  7. Skär upp baguetten och bred ut majonnäs i baguetten, fortsätt med sallad och lägg sedan på stripsen. Avsluta med de picklade grönsakerna och koriander.
  8. Slå gärna in i bakplåtspapper och servera sriracha till om du vill.

vietnamesisk_food_truck_sandwich

Kommentera