Bästaste korvbrödet

Matkoma Hembakt Korvbröd

Vi tipsade nyss om bästa hamburgerbrödet. Och nu vill vi slå ett slag för att baka egna korvbröd! Detta receptet blir man lite mättare och nöjdare utav än fluffet i brödhyllan eftersom de är något grövre och lite nyttigare och mycket godare!

Korvbröd (ca 23 korvbröd à 65 g)

  • 75 g jäst
  • 1 l mjölk
  • 50 g rumstempererat smör
  • 1 1/2tsk salt
  • 2 msk honung
  • 1/2 dl havrekli/kruskakli
  • 2 dl graham
  • 15-17 dl mjöl
  1. Har du en degblandare – dumpa alla ingredienser i den – smula jästen först bara. Har du inte det – smula jästen, lös den med mjölken och tillsätt smöret. Tillsätt resterande ingredienser.
  2. Kör degblandaren i ca 10 min, tills den släpper från kanterna. Knåda för hand om du inte har degblandare, minst 15 min.
  3. Låt jäsa i bunken till dubbel storlek under lock/plastfolie – ca 1 h. 
  4. Dela degen i klumpar om ca 65 g. Forma sedan till långa korvar på ca 10-15 cm, beroende på hur långa bröd du vill ha.
  5. Låt jäsa på plåten i 1 h. Sätt ugnen på 225°C. 
  6. Grädda i ca 10 min.

Kommentera