Glassburgare

Så enkelt och så beroendeframkallande, dom här kakorna är fenomenalt goda som dom är men vill man lyxa till det lite extra så är det svårslaget med en glassburgare. Man känner sig som en riktigt sockerpundare när man lyckas göra kakor mer onyttigt än det redan är men vi offrar gärna vår karaktär och eventuella värdighet för dom här.

Hobnobskakor

  • 150g vetemjöl
  • 100g socker
  • 120g havregryn
  • 1 tsk bikarbonat
  • 150g smör
  • 1 msk sirap
  1. Sätt ugnen på 175°C
  2. Blanda mjöl, socker, havregryn och bikarbonat i en bunke.
  3. Smält smöret och blanda ner sirapen när smöret smält.
  4. Häll ner smörblandningen i bunken och arbeta ihop det.
  5. Forma ca 25-30 bollar som du lägger på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Grädda kakorna tills dom är gyllenbruna ca 10-12 min
  7. Låt kakorna svalna på ett galler.
  8. Tag två kakor och kläm in lite glass mellan. (Valfritt)

Kommentera