Grymmaste hamburgerbrödet

hamburgerbröd briocheHamburgerbröd à la brioche – lite sötare och fluffigare än vanliga bröd. Och väldigt goda så klart!

Däremot håller vi fortfarande på att förfinar den ultimata burgaren. Här finns våra recept på en Black Bean Burger och på en Vegoburgare som påminner om den som man kan köpa på gyllene bågen – fast godare så klart!

Hamburgerbröd (20-25 st à 80 g)

  • 40 gram jäst
  • 5 dl standardmjölk
  • 850 gram vetemjöl special
  • 20 gram strösocker
  • 15 gram salt
  • 40 gram honung
  • 75 gram rapsolja
  • 1 ägg
  • 1 nypa salt
  • 1 skvätt vatten
  1. Smula jästen – gärna i en bakmaskin om du har en sådan – annars i en stor bunke.
  2. Tillsätt mjölk, mjöl, socker, salt, honung och rapsolja.
  3. Sätt på degmaskingen på medelhastighet i 10 – 12 minuter. Annars – kavla upp ärmarna och knåda i minst 15 min.
  4. Sätt lock eller plastfolie på bunken och låt jäsa i 30 – 60 minuter. Degen skall dubbla sin storlek.
  5. Knåda degen lätt för hand på mjölat bakbord.
  6. Dela i bitar på ca 80 gram, rulla till bullar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till bullarna med handen så mycket det går och och låt jäsa under duk i ca 60 eller tills de dubblat sin storlek.
  7. Sätt ugnen på 225 grader.
  8. Vispa ägg, salt och vatten. Pensla bullarna och grädda dem sedan i 6 – 8 minuter.

Kommentera