Sashimi

sashimi_matkoma_1

Sugen på något somrigt fräscht och mindre sugen på att laga en massa mat? Vi med! Så därför gör vi gärna sashimi och gärna på salmalax som är gott! Särskilt gott blir det med wasabisås, edamamebönor och gurksallad! Recept på gurksallad har vi tidigare skrivit om på bloggen. Gurksalladen blir allra godast om du gör någon timme innan du drar till stranden.

Sashimi på Salma lax (4 pers)

  • Gurksallad – se recept här
  • 1/2 dl majo
  • wasabi
  • 600-800 g Salmalax
  • finbladig sallad, t ex maché, ärtskott eller liknande
  • koriander
  • edamamebönor
  • havssalt
  • gari (picklad ingefära)
  • japansk soja
  1. Gör gurksalladen.
  2. Koka upp lite vatten till edamebönorna i en vid gryta.
  3. Blanda majon med wasabi efter smak.
  4. Skär salmalaxen i så tunna bitar som möjligt.
  5. Dekorera ett stort fat med bladgrönt. Lägg sedan laxen på fatet. Dekorera med koriander.
  6. Ånga edamamebönorna någon minut i en asiatisk träkorg eller genom att placera en sil ovanför vattenytan. Ta från värmen och strö över havssalt.
  7. Servera laxen med gurksallad, gari, soja och edamebönor.

Kommentera