Matkoma i Köpenhamn

matkoma_kopenhamnI somras beslöt vi oss för att stanna en hel vecka i Köpenhamn. En vecka är 10 080 minuter. Oceaner av tid. Men tiden går fort när man äter 10 sorters glass stup i kvarten och kolasås till frukost. 

airbnb_copenhagen_matkomaVi bodde i en grym funkisvilla som vi hittade hos airbnb. Vi gillar verkligen att bo i ett riktigt hem när vi reser eftersom man då nästan kan låtsas att man är en invånare snarare än en turist. Och så får man se en ny del av stan och får dessutom mer för pengarna. Denna gången fick vi takfönster, en stor prunkande trädgård, ett fikonträd, ett fint kök och till och med en lekstuga. Till frukosten köpte vi bröd på kvarterets Lagekagehuset där alla barn bjuds på gratis bullar. Applåder till de danska bagarna som verkar ha fattat grejen.

coffee_collectiveTror att det är omöjligt att göra ett inlägg om Köpenhamn utan att nämna Torvehallarne. Men det är nog för att det är så bra, mysigt, gott och underbart. Adjektiven haglar helt enkelt. Här åt vi gröt från institutionen Grød med äpplen och dulche de leche tillsammans med nybryggt kaffe från The Coffee Collective. Say no more. Det var nog det godaste vi åt under hela veckan om sanningen ska fram.

groed_torvehallarneHär åt vi även koreanska baguetter från Bánh Mì Daily by LêLê, mexikanskt plock Hija de Sanchez, kanelfyllda koreanska pannkakor från Haddeok Happiness, Kidsen åt även fisk från Fiskerikajen. Får väl erkänna att vi säkert åt vid Torvehallarne tre gånger på en vecka. Och handlade med oss fina råvaror vid flera tillfällen för att laga hemma i huset.

paradis_is_sample_boxNär man köper glass vill man oftast testa lite nya smaker men oftast står man där med samma gamla tråkiga kula. Detta råder Paradis bot mot som erbjuder en hel bricka med 10 kulor som tanken är att man ska dela. Här fick vi chansen att testa både mynta och kaffeglass som var helt fantastiska och hasselnötsglassen gick inte heller av för hackor.

olufs_isAppropå glass åt vi även den fina handgjorda glassen från Oluf’s Is som har ”dagens is” som utannonseras på Oluf’s Is Facebooksida.

copenhagen_street_foodVi åkte även över till Papiröen där Copenhagen Street Food ligger i en gammal industrilokal. Här står food trucksen säkert under tak och dofterna från alla världens kök blandas. Man kan även sitta ute vid vattnet i en solstol och spana och äta på samma gång. Vi testade bi bim bap och även ett smörrebröd slank ner.

mother_copenhagenVi hann även med ett besök i kødbyen där vi åt på Mother. Fint namn, fina lokaler och helt ok pizza.

matkoma_kristiania_bikeEn av kvällarna tog vi den klassiska danska cykelkärran full-lastad med två uppspelta barn och cyklade till en av våra favoritrestauranger, LêLê. Där åt vi vietnamesisk mat som alltid lagas med mycket kärlek och enkel finess.

atelier_septemberEn hashtag vill man ju inte missa om man råkar befinna sig i Köpenhamn är instagramvänliga Atelier September. Det skadar ju inte heller att maten råkade vara riktigt god. Här kan man äta en lite bättre lunch, som smörrebröd 2.0 typ.

kopenhamnstipsOm ni vill se fler bilder från vår vecka i Köpenhamn, spana då in @matkoma.se, @joacimwinqvist eller @karrokarro på Insta. Eller kolla in Matkomas förra resa till Köpenhamn.

3 kommentarer Lägg till

 1. Lars Benke skriver:

  Hej! Underbar hemsida som jag kommer att följa. København och Göteborgs tipsen tackar jag för.

  1. karrowinqvist skriver:

   Vad kul att höra att du gillar vår sida! 🙂

 2. Ann-Louise skriver:

  Vilken härlig tur till Köpenhamn! Jag ska åka dit med familjen under påskhelgen och undrar om ni har fler tips på roliga aktiviteter för barn och var man kan hyra en Nihola?

Kommentera