Zucchinifritters

zucchinifritters_receptHär kommer en av våra senaste favoriter – zucchinifritters! Servera gärna en sallad till eller lite melon vid sidan för att göra rätten lite matigare. Biffarna passar även perfekt som side-kick under kräftskivan eller som en förrätt om man gör biffarna lite mindre.

Zucchinifritters (12 st biffar, 3-4 personer)

  • 500 g zucchini (2-3 st)
  • 1 krm salt
  • 2 ägg
  • vårlökar
  • 2 msk hackad dill
  • 100 g fetaost
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 dl maizena
  • 1/2 tsk bakpulver
  • olivolja
  1. Riv zucchinin grovt. Lägg i en stor sil eller i ett durkslag. Strö över salt och låt stå i 10 min.
  2. Hacka vitlök, vårlök och dill.
  3. Vispa upp äggen lite lätt i en stor skål.
  4. Krama ur vätskan ur zucchinin och lägg i skålen tillsammans med vårlök, dill, feta, vitlök, vårlök och peppar.
  5. Strö över maizena och bakpulver och blanda väl.
  6. Hetta upp en stekpanna med rikligt med olja i.
  7. Skopa upp 2 msk-stora kluttar och lägg i stekpannan. Platta till med stekspaden.Stek inte för många åt gången. Stek på medelvärme i ca 2-3 min per sida. Låt biffarna sedan rinna av på hushållspapper.

En kommentar Lägg till

Kommentera