Pumpaglass

pumpaglass

Pumpa for president! Senaste pumpa-uppfinningen i Matkomas mat-labb är Pumpaglass. Krämig, kryddig och god, mjuk smak av pumpa.

Pumpaglass

  • 2 dl pumpapuré*
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk mald kanel
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 krm vaniljpulver (inte vaniljsocker alltså)
  • 5 äggulor
  • 1 dl socker
  1. Koka upp grädde, mjölk och kryddor. Sjud 5 min.
  2. Vispa äggulor och socker. Vispa ner blandningen i den varma gräddmjölken. Sjud till en tjock smet under omrörning.
  3. Ta kastrullen från värmen.
  4. Blanda ner 1 1/2 dl pumpapuré. Låt kallna.
  5. Frys blandningen i glassmaskin tills den fått krämig konsistens. Har du ingen glassmaskin kan du frysa glassen i en vid form i frysen. Rör om du och då.

* Pumpapuré gör du genom att ta en halloweenpumpa eller butternuttpumpa. Om du har butternuttpumpa är det enklast att skala pumpan och sedan tärna ner den i kuber. Använder du halloweenpumpan tar du skär av ”hatten” på pumpan och gröper sedan ur den med en sked och får samtidigt en fin lykta! Oavsett vilket lägger du sedan pumpan i en gryta och tillsätter lite vatten, hur mycket beror på hur vattnig pumpan är. Koka tills pumpan är mjuk. Häll av överflödigt vatten. Mixa! Låt svalna helt. Håller i kylen i 3-5 dagar och går även bra att frysa.

Kommentera