Klaras Broccolisoppa

BroccoLänge var broccoli lika läskigt som monster i garderoben. Men efter att förskolan serverat denna soppa så har nu skepsisen mot broccolin avtagit. Så vi bad om receptet, knatade hem och kokade ihop en soppa som enligt den kritiska juryn till och med blev ännu godare än originalet!

Broccolisoppa (4 pers)

  • 1 gul lök
  • 300-400 g potatis
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 tsk torkad timjan
  • 2 tsk torkad basilika
  • 7 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
  • 500 g fryst broccoli
  • 2 dl grädde
  • 2 krm vitlökspulver
  • salt och peppar
  • ev maizena
  1. Skala och hacka löken.
  2. Skala och tärna potatis.
  3. Häll olja i en stor gryta och fräs lök och potatis med kryddorna, vänta med salt och vitlökspulver.
  4. Häll på vatten, buljong och broccoli. Låt koka tills broccolin och potatisen känns mjuk, ca 10 min.
  5. Tillsätt grädde och mixa soppan slät.
  6. Smaka av med vitlökspulver, salt och peppar. Skulle du tycka att soppan är för tjock – späd med lite mer vatten. Är soppan för tunn? Tillsätt lite maizena löst i lite vatten och låt puttra i någon minut.
  7. Servera soppan med ett gott bröd!

 

 

Kommentera