Vegetariska Wallenbergare

Hög fin luft, solsken och ledig söndag. I kylen låg några trattisar och ropade på att få bli uppätna. Så det fick bli Wallenbergare men fint mos, lingon och skirat smör till söndagsmiddag. Men utan kalvfärs och istället med vegetarisk färs.

Vegetariska Wallenbergare (4 -5 personer)

  • 600 g vegetarisk färs (vi använde Hälsans Kök)
  • 3 dl grädde (vi använde Oatly iMat)
  • 6 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 2 krm peppar
  • 1 tsk salt
  • smör

Serveringsförslag:

  • potatismos
  • lingon
  • skirat smör
  • smörstekt svamp
  • ärtor
  1. Tina färsen.  Sätt på ugnen på 150°C.
  2. Kör färs, grädde, ägg, ströbröd, peppar och salt i en matberedare. I vår matberedare fick vi köra i två omgångar, annars blev det för trångt. Låt smeten svälla i 20 min.
  3. Hetta upp en stekpanna med smör. Skopa upp den lösa smeten och stek i små biffar. Hellre för små än för stora eftersom biffarna lätt går sönder annars. Stek på medelvärme tills de får fin yta och håller ihop. Tänk på att vända försiktigt så att biffarna inte går sönder.
  4. Lägg biffarna i en ugnsfast form och låt stå i ugnen i 5 min för att bli lite fastare i konsistensen.
  5. Servera med potatismos, lingon, skirat smör, ärtor och kanske lite nystekta trattisar.

IMG_6650

 

Kommentera