5 efterrätter du kan laga i skogen

En given uppföljare till vårt inlägg ”Våra 7 favoriter att laga i skogen” kommer här ”5 efterrätter du kan laga i skogen”.

Ofta tar vi och många andra med sig kanelbullar i en påse och några kakor i en burk. Och det är ju sjukt gott, särskilt om du tar med det ut i skogen eller bara ut på gräsmattan. Så varför krångla med att baka på plats i skogen? Jo, för att det är faktiskt riktigt enkelt. Och så gott så att alla, både i skogen och på Instagram, svimmar.

Ett tips som gör det mycket enklare är att allt som är smetigt tar du med i en gammal siraps/juice/sport-flaska.

krabbelurer_matkoma

  • Krabbelurer. Sjukt värt att släpa med ett litet plättjärn som du sedan ställer på ett galler över elden. Och servera gärna med lite sylt eller chokladkräm till. Say no more. Kolla in vårt recept på krabbelurer >> Matkoma – Krabbelurer

appelkaka_stormkok

sixten_pannkakor

  • Pannkakor. Smidigt att ta med ut i skogen så klart men så mycket lyxigare att att faktiskt grädda på plats över öppen eld eller på stormkök. Och gör pannkakorna lite nyttigare och gör Hulkenplättar eller varför inte göra fluffiga amerikanska med äpplen eller med pumpa? Servera med någon smarrig sylt eller lönnsirap. Vårt bästa recept på pannkakor >> Matkoma – Pannkakor

Smores_friluftsmat

  • Marshmallows. Grilla på en pinne och kläm mellan två kex eller kakor. Blir ju som en klassisk amerikans s’mores. Jum! 

efterrätt_skogen_banan

  • Grillad frukt. Vissa gillar bananer. Ananas är ju också sjukt gott. Särskilt med lite choklad  eller dulce de leche till.

Hur brukar du fika i det fria?

fika_skogen

 

 

Kommentera