Blåbärspaj i all sin enkelhet

Plockade ett gäng blåbär förra helgen så en enkel smulpaj fick bli söndagkvällens kvällsfika.

img_1390

Blåbärspaj

  • 1 l blåbär (färska eller frysta)
  • 2-4 msk råsocker (beror på hur sura blåbären är)
  • 2 tsk maizena/potatismjöl
  • 125 g smör
  • 3 msk råsocker
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl dinkel/vetemjöl
  • 1/2 dl kokos
  • 1 nypa havssalt
  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Ta fram en bunke. Blanda blåbär, 2-4 msk råsocker och maizena. Lägg i en smord form.
  3. Nyp ihop smör, 3 msk råsocker, havregryn, mjöl, kokos och salt. Strö smulorna över blåbären.
  4. Grädda i ugnen i 20-25 min eller tills pajen blir lite gyllene.
  5. Låt svalna något och servera sedan med vaniljglass, vaniljsås eller kolasås!

hangmatta

Kommentera