Veckomeny v38|16

Vi har varken en stor trädgård eller någon kolonilott. Men våra små äppelträd som planterades för några år sedan har nu börjat leverera och på altanen kommer nu äntligen några små stackars men ack så goda tomater. I ett litet hörn av rabatten växer rabarbern och i drivbänken blommar både koriander och oregano som aldrig förr. Men till stora delar får veckans skördetids-inspirerade meny odlas av proffsen men är säker på att den kommer att bli supergod ändå!

Måndag:
Systrarna von Sydows sommar-omelett
Recept från Ebbas blogg

Tisdag: 
Fiskgratäng med grönsakstäcke och cheddar
Recept här från Matkoma

Onsdag: 
Pasta Arrabiata med penne och zucchini
Recept från Trädgårdstider

Torsdag: 
Ängamatsoppa
Svärmors recept, men liknande finns hos givetvis hos Ernst

Fredag: 
Matkomas grymma vegoburgare
Recept självklart här från Matkoma

2 kommentarer Lägg till

  1. Katarina skriver:

    Mums hela veckan! Så kul att det börjar ge frukt. Det blev mammas bästa äpplepaj här i går till söndagsmiddag med grannarna. Med äpplen från vårt träd. Överraskande likt originalet. Övning ger färdighet antar jag.

    1. karrowinqvist skriver:

      Låter smaskens! Äppelpaj till middag! 🙂

Kommentera